ISTORIA educației creștine

12.00 lei cu tva

   Istoria educației creștine prezintă o perspectivă menonită asupra educației. Educația ocupă un loc important în formarea copiilor, a familiei, a comunității, a națiunii și chiar în zidirea Împărăției lui Dumnezeu. Poate fi calea spre o mare binecuvântare, dar și spre o mare primejdie. Este un subiect pe care creștinii sinceri l-au dezbătut de-a lungul veacurilor.
Lucrarea de față este relevantă pentru credinciosul evanghelic din România deoarece reexaminează cu onestitate unele hotărâri bune, dar și unele greșite, luate de menoniți, de-a lungul istoriei lor, în demersul de a găsi o alternativă creștină la educația formală de factură laică.

Descriere

Autorul acestei cărți a fost mulți ani învățător la o școală menonită. El este foarte interesat de școlile creștine și de istoria lor. Această carte răspunde la multe întrebări de interes precum:
• De ce au fost anabaptiștii atât de preocupați de educație, încât și-au învățat și fetele să citească, într-o perioadă în care doar băieții mergeau la școală?
• Ce a susținut Menno Simons cu privire la importanța educației?
• Care a fost motivul pentru care coloniile americane au promulgat prima lege a educației pe teritoriul lor?
• Cum a reușit sistemul public de învățământ american să împiedice, într-o oarecare măsură, implicarea menoniților în educație?
• De ce aproape toate bisericile menonite preocupate de educarea copiilor și-au înființat propriile școli?
• Care sunt astăzi principalele pericole la care sunt expuse aceste școli?
Cartea de față relatează modul în care menoniții s-au implicat în educație, începând cu perioada Reformei și continuând până în timpul mișcării menonite conservatoare din zilele noastre.

Informații suplimentare

Greutate 0.10 kg
Dimensiuni 20.5 × 13.8 cm
Alte detalii

90 pagini

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „ISTORIA educației creștine”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *